Primarul municipiului Giurgiu prezent la Conferinta Internationala “Consolidarea dimensiunii urbane a regiunii dunarene” de la Viena

Primarul municipiului Giurgiu prezent la Conferinta Internationala “Consolidarea dimensiunii urbane a regiunii dunarene” de la Viena

În perioada 26-27 ianuarie 2015, Primăria din Viena a găzduit a doua conferinţă a susţinătorilor platformei urbane în Regiunea Dunării la care au fost prezenţi peste 200 de participanţi din diverse state europene, UE şi non -UE, în vederea îmbunătăţirii comunicării şi stabilirii priorităţilor pentru anul 2015. Conferinţa de la Viena, ca de altfel şi celelalte evenimente organizate pe Strategia Dunării, oferă ocazia perfectă mediului administrativ, academic, de cercetare, mediului privat dar şi societăţii civile să discute concret posibilităţi de cooperare SUERD şi să fie prezentate proiecte, ca exemple de buna practică.
La eveniment, municipiul Giurgiu a fost reprezentat de o echipă condusă de primarul Nicolae Barbu, care a prezentat participanţilor proiectul demarat la Giurgiu, High Performance Green Port, stadiul I finalizat şi stadiul II, construcţia propriu-zisă a halei, prin programul european CEF, continuare a TEN-T, oferind şi materiale promoţionale ale acestui proiect.
Printre temele de discuţie în cadrul celor două zile de conferinţă s-au aflat şi comunicarea on-line, crearea unei puternice reţele în regiunea Dunării, finanţarea agendei urbane, protecţia mediului şi managementul riscurilor, crearea unui cluster cultural dunărean, conectivitate, transport şi mobilitate urbană, dar şi antreprenoriat.
Cu cest prilej, comitetul CODCR s-a reunit într-o întâlnire de lucru prezidată de Peter Langer, coordonator general şi de la care nu a lipsit primarul gazdă, Michael Haupl, Sorin Oprescu, Nicolae Barbu şi reprezentanţi din Sofia şi Bratislava.
În cadrul şedinţei CODCR, primarul capitalei, Sorin Oprescu, a susţinut un discurs amintind de Giurgiu şi de necesitatea de a mişca lucrurile: “Bucureştiul are şansa de a deveni o metropolă dunăreană şi, odată cu el, oraşe precum Giurgiu, Ruse, Tutrakan şi Olteniţa, iar lista nu se opreşte aici”.
Întâlnirea de la Viena a reprezentat şi de această dată o bună oportunitate în identificarea viitoarelor proiecte şi parteneriate de care Giurgiu are nevoie pentru perioada bugetară 2014-2020, primarul Nicolae Barbu stabilind o serie de contacte extrem de importante.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Toaletare copaci cu alpinişti utlitari

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.